2 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c0/dd/61d05eda9c8a2_o_large.jpg)
fot. Zozz/pixabay.com
Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!
Owoce i kwiaty
Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich obecność w deserach czy sosach, ale też aromat w różnych daniach i napojach. Teraz są jednak podkręcone dodatkiem jadalnych kwiatów, takich jak lawenda, czarny bez, hibiskus czy róża. Ich zapach dobrze łączy się aromatem owoców rodzimych i egzotycznych, takich jak jabłko, gruszka, jeżyna, mango, żurawina, morela, marakuja, liczi, karambola. Smakowite kombinacje to m.in. czarna porzeczka, kwiat czarnego bzu i malina moroszka czy malina, wiśnia i żurawina.